Vaša lokacija
Naslovnica > Vijesti > O Futsalu > [EDUKACIJA] Boštjan Šmalcelj vodi golmanski trening kamp FSP-a!

[EDUKACIJA] Boštjan Šmalcelj vodi golmanski trening kamp FSP-a!

Ovog vikenda (od 17. do 19. studenog) u Županju dolazi čovjek bogatog iskustva kad je u pitanju futsal, a pogotovo važnost golmana u futsalu. Naš gost i instruktor bit će Slovenac Boštjan Šmalcelj, trener golmana u futsal klubu Dobrepolje i pokretač planetarno popularne Facebook stranice Futsal Goalies!

Dan uoči dolaska Boštjana, dogovorili smo s njim kratki intervju, kako bi ga naši mladi golmani još bolje upoznali, ali i ostali fanovi i prijatelji našeg kluba. Boštjan je naravno pristao drage volje odgovoriti na par pitanja, pa pročitajte što kaže o futsalu, sebi, suradnji s nama…

Pozdrav Boštjane, možete li nam se za početak predstaviti, reći par riječi o sebi, karijeri, futsalu kao ljubavi?

Pozdrav i vama u Futsal Akademiji Sveti Patrik, drago mi je da vam se mogu predstavit! Dolazim iz Slovenije, futsalom se bavim od 2000. godine kad sam započeo s futsal fotografijom, a s treniranjem se bavim od 2012. godine. Imam obitelj koja mi puno znači, oženjen sam sa ženom koja me trpi (šaljivo će reći) i imam dvogodišnje blizance na koje sam jako ponosan. Futsal jest moja posebna ljubav, a od ove sezone radim kao trener vratara u FK Dobrepolje (2. Slovenska futsal liga), te već 3. godinu uspješno vodim i radim za Facebook stranicu Futsal Goalies, koja je u međuvremenu prerasla u nešto posebno!

Možete li pojasniti našim članovima kako ste došli u kontakt s našim klubom, na koji način sve surađujete s Futsal Svetim Patrikom?

Iskreno da vam kažem, potpuno jednostavno! Facebook radi čuda kad je u pitanju povezivanje ljudi. Čim sam opazio vašu Facebook stranicu, odmah mi je upala u oči i rekao sam si: “Ovo treba malo bliže pogledat i naravno kad sam pročitao osnovno o vama, te sam vidio i internet stranicu, odmah se vidjelo da radite sve iz ljubavi prema futsalu i to me najviše raduje! U svojim mogućnostima pomažem s detaljima oko vratara vašeg kluba i tako će biti i u buduće. Uskoro planiram još neke novine ali neka to  bude tajna. Na raspolaganju sam i za ostale savjete oko ostalih stvari, posebno po pitanju marketinga, jer danas se može puno toga postići s bar malo dobre volje!

Ovog vikenda (17.-19. studenog) pozvani ste održati golmanski trening kamp u Županji! Imate li kakvih sličnih iskustava prije ovoga?

Bit će ovo moj prvi samostalni trening kamp i vjerujem da će to bit nešto posebno za trogodišnji rad stranice Futsal Goalies. Radit ćemo sve, od samog početka, od zdravih temelja. Velika mi je čast da je baš vaša Akademija prva koja će ući u povijest stranice Futsal Goalies! Što se tiče mog iskustva, imam iza sebe jedan vrlo jak, ozbiljan trenerski seminar futsal vratara, održanog u Italiji, potom stručne posjete treninzima španjolskog giganta InterMovistara za vrijeme UEFA Futsal Cupa u Sloveniji. Bio sam na šest UEFA turnira futsal cupa, dva futsal Eura. Naravno pratim i sve što se do sad događalo na futsal sceni kod nas u Sloveniji, od kupa i prvenstva do naravno reprezentacije.

Podržavate rad s golmanima i kroz stranicu Futsal Goalies, koji golmani su trenutno po vama najbolji primjer mladim futsal golmanima, kao ideal za uspjeh u ovom sportu?

Uvijek sam za to da mladi futsal golmani polaze razne futsal škole i kampova te naravno sva događanja za futsal vratare, na kojima mogu steći iskustvo. Nije tajna kako u ovom sportu prednjače Španjolska i Brazil, pa onda Portugal i Italija kad su u pitanju golmanske škole, ali po mom mišljenju jer je to i moj uzor, to je futsal liga Španjolske, gdje se najbolje radi s mladima!

Za kraj, Futsal Sveti Patrik veseli se vašem dolasku. Što biste poručili mladićima koji će biti pod vašom paskom idućih dana?

Potpuno i bez ikakvog srama ili treme budite ono što jeste, ono kako vas u Futsal akademiji Sveti Patrik uče, a to je da se radi i živi za FUTSAL! Morate imat veliku želju i motiv da ćete dati sve od sebe, koliko znate i u tom trenutku možete. Nije uvijek bitan rezultat, to treba imati na pameti, nego rad i napredak, ako se toga držite bit će vam dobro dokle god ste živi.

Zahvaljujemo se Boštjanu na kratkom predstavljanju te mu želimo miran i sretan put od Slovenije do Županje. U golmanskom trening kampu sudjelovat će svi golmani iz naše akademije, ali i ostali futsal golmani iz okolice koji se žele dodatno educirati.

Top