Vaša lokacija
Naslovnica > Vijesti > Novosti > Dva turnira – dvije titule

Dva turnira – dvije titule

Stariji pioniri imali su popunjen raspored s prvim ljetnim danima. Branili su zlato od prošle godine na turniru u Brčkom te su nakon toga išli za Novi Vinodolski kako bi pokušali popraviti rezultat od prošle godine kada se bili drugi.

U prvom krugu na Vidovdanskom turniru stariji pioniri su ostvarili dvije pobjede iz isto toliko susreta. Polufinalna utakmica bila je tijesna i neizvjesna, no “Zeleni zmajevi” su ipak došli u finale konačnim rezultatom 4:3. U finalu su ih čekali domaćini iz FK Jedinstva. Naši dečki su pokazali premoć te su rutinirano slavili s visokih 6:0 i tako obranili naslov od prošle godine.

(Upozorenje! Sljedeća fotografija sadrži enormnu količinu pobjedničkog mentaliteta!)

 

Nakon što je prvi turnir okončan, već sljedećeg jutra pioniri su se zaputili na međunarodni turnir u Novi Vinodolski u organizaciji Futsal Akademije Zagreb Gimka. Prvi dan na moru donio je malo predaha našim šampionima te jedan lakši trening, a već sljedećeg dana na rasporedu je bio lov na novi trofej.

Prvu utakmicu u skupini su odigrali protiv lokalne momčadi pod nazivom Pizzeria Tropicana te ostvarili pobjedu rezultatom 6:2. Druga utakmica skupine je bio dvoboj protiv prvaka Slovenije, FC Bronx, koji su ih nadigrali rezultatom 3:0. Drugo mjesto u skupini donijelo je četvrtfinalni dvoboj protiv organizatora turnira. Osjetan je bio napredak u igri kod naših momaka te su rezultatom 2:0 prošli u polufinale. Dobra forma i čvrsta igra u obrani je donijela još uvjerljiviju pobjedu u polufinalu. Pioniri iz Senja, koji su kao i naši “Zmajevi” došli na ovaj turnir puni samopouzdanja nakon osvojenog turnira na domaćem terenu, su stradali s visokih 5:0 te su momci ponovili minimalno uspjeh od prošle godine.

Finale je donijelo protivnika iz skupine i jedinu ekipu koja im je nanijela poraz na ovom turniru, FC Bronx. Ipak, jedno je utakmica u skupini, a finale je nešto sasvim drugo. Dečki su pokazali odlučnost te su savršenom igrom u obrani, na čelu s golmanom Husarekom, zadržali nulu te se pobjednik odlučio penalima. Kod raspucavanja sa šest metara je naš mladi golman Leo Božić (2005.) pokazao izvrsnu pripremljenost te je obranivši zadnji penal donio i drugu titulu u istom tjednu u istu vitrinu.

Golman Ivan Husarek dobio je nagradu za najboljeg golmana turnira, a Tomislav Stojanović je pokazao svu raskoš svoga talenta koji ga je njegovim radom i zalaganjem doveo do još jedne titule za najboljeg igrača turnira.

Uz dva već spomenuta golmana te najboljeg igrača, ostala imena koja su osvojila obje titule su: kapetan Karlo Šitum, Josip Anić, Karlo Sirovica, Mateo Bošnjak, Domagoj Džoić, Muhsin Hajdari, Marko Jurić te su još u Novom Vinodolskom bili pojačani za dva imena: Borna Pervan i Muis Hajdari.

Još jednom, ogromne čestitke dečkima na čvrstoj igri i odličnom momčadskom duhu, ali i veliko hvala podršci s tribina koje nikad nije nedostajalo. Sve čestitke također i treneru, ujedno i predsjedniku kluba, Antunu Oršoliću koji stvara momčad za velike dosege!

Top