Vaša lokacija
Naslovnica > Vijesti > FEŠTA ZA ZADNJE KOLO

FEŠTA ZA ZADNJE KOLO

Početkom studenog prošle godine, uprava Akademije je povukla jedan bitan potez. Pao je dogovor da će se juniori priključiti u Županijsku malonogometnu ligu sa središtem u Vinkovcima. Dobar dogovor, odličan potez uprave i još bolja reakcija juniora, s par iskusnijih momaka urodili su pola godine kasnije trofejom u vitrinama kluba.

Među devet momčadi koje su se natjecale unutar ove lige, nakon 15 kola, a i kolo ranije, momci iz Futsal akademije Sveti Patrik su ostvarili dovoljan bodovni učinak da se mogu dičiti nazivom najbolje momčadi. Juniori su nastupali pojačani iskustvom Ivana Lešića, Marija Iličića i Tomislava Iličića.

Ovom prilikom smo porazgovarali s našim čuvarem mreže unutar okvira ŽMNL, Ivanom Lešićem, koji je jedan od junaka ove titule. Svojim je bravuroznim obranama nerijetko izluđivao protivničke igrače.

“Stvarno ne znam što bih rekao da smo očekivali u ŽMNL. Nismo znali tko nas čeka na terenima. Polusezonu smo završili na trećem ili četvrtom mjestu. U samim utakmicama smo pokazivali volju i odlučnost i znali smo izgubljene utakmice u zadnjih par minuta okretati u našu korist. Sa svakom novom utakmicom smo se dizali kao ekipa, mentalno smo bili sve jači, a i stanje na tablici je to pokazivalo. Otkako sam počeo igrati ovu ligu i sam sve više pratim futsal te izražavam ovim putem i žaljenje što i ova naša liga nije na jednoj višoj razini medijskog praćenja poput recimo neke dalmatinske lige. Jedan od najvećih užitaka, uz igranje i praćenje lige kroz cijelu sezonu, je bilo i samo kalkuliranje oko pojedinih utakmica i rezultata. Stoga, svi vi, prijatelji kluba i ljubitelji futsala i nogometa, dođite nas podržati u zadnjoj utakmici ove sezone te proslavimo zajedno osvajanje ŽMNL u našoj premijernoj sezoni ovog natjecanja.”

Kako nam je vrata čuvao naš Lešo, tako je protivnička na redovitoj bazi uništavao naš Messi. Omar Mušanović, najbolji strijelac ove uigrane ekipe, nam je također podijelio svoje viđenje ove sezone.

“Prije svega se moram još jednom, i ovim putem, zahvaliti svim ljudima iz Akademije što su me doveli u klub. Zadovoljan sam i sretan što nastupam za zeleni dres jer da ikako drugačije osjećam, ne bih bio tu gdje jesam. Možda ću zvučati preambiciozno, ali moje težnje i očekivanja, a tako vjerujem i svih nas u klubu, su bile osvajanje ove lige. Iz toga razloga i jesam došao ovdje, da bih dao sve od sebe i kako bismo ostvarivali pobjede koje nas vode do uspjeha. Zato i sve vas koji ste nam bili podrška tijekom sezone, ali i sve ostale, pozivam da dođete i s nama proslavite naslov prvaka.”

U posljednjem kolu nas očekuje gradski derbi protiv Futsal Olimpijca te sve vas željne dobrog futsala i one koji podržavate rad ove Akademije pozivamo da dođete u prostore sportske dvorane na Lapovcima u nedjelju, 15.04. u 20h.
#FSP #prvaciŽMNL

Top