Vaša lokacija
Naslovnica > Vijesti > Turniri > [FOTO] Futsal Aurelia osvojila Kup Svetog Patrika, FSP treći!

[FOTO] Futsal Aurelia osvojila Kup Svetog Patrika, FSP treći!

Ovog vikenda, 3. rujna u sportskoj dvorani OŠ Ivana Kozarca u Županji odigran je rođendanski Futsal kup Sveti Patrik na kojem su nastupile četiri juniorske momčadi iz 1. HMNL.

Na turniru su nastupili Futsal Dinamo, Futsal Aurelia, MNK Vinkovci i domaćin, Futsal Sveti Patrik. Parove polufinala činili su Futsal Sveti Patrik-Futsal Dinamo te Futsal Aurelia-MNK Vinkovci. U prvom susretu, domaćin je poražen s 4:0 usprkos brojnim promašajima, od kojih su neki graničili s čudom, no vratar Dinama Špagnut čudesno je obranio sve pokušaje domaćina.

U drugom polufinalu odigrao se “gradski derbi” Vinkovčana između Futsal Aurelije i MNK Vinkovaca, a u izjednačenoj i napetoj utakmici slavila je ekipa Futsal Aurelije s 3:2, te je tako izborila finalnu utakmicu gdje su ih čekali dečki u plavom!

Prije utakmice za treće mjesto, revijalnu utakmicu odigrali su mlađi i stariji pioniri Futsal Svetog Patrika i Futsal Aurelije. Ovo je također bila utakmica u kojoj su gledatelji (oko 50-tak posjetitelja na tribinama) mogli uživati, a zasluženo je slavila domaća ekipa Futsal Svetog Patrika s 3:2. Lijepo je vidjeti kako ova dva slavonska kluba uporno ulažu u mlađe kategorije, što je za svaku pohvalu!

Utakmica za treće mjesto između Futsal Svetog Patrika i MNK Vinkovaca bila je i najefikasnija na cijelom kupu. Ukupno je palo 8 pogodaka, a na kraju je slavila ekipa Futsal Svetog Patrika s 5:3 te je tako uzela još jedan trofej uoči početka nove sezone (tri turnira, tri trofeja, op.a.).

Finale je ponudilo pravu poslasticu između Futsal Aurelije i Futsal Dinama. Vinkovčani su na krilima Diona Drene Belje stigli do velike pobjede od 4:1, te su tako osvojili prvo mjesto na ovogodišnjem Kupu. Dojma smo kako su gosti iz Zagreba dali sve od sebe, no kratka klupa očito je učinila svoje.

Najboljim igračem Kupa proglašen je Dion Drena Beljo iz Futsal Aurelije, a u Zagreb su otišle čak dvije nagrade. Najbolji strijelac bio je Fran Vukelić, dok je najboljim vratarem proglašen Fran Špagnut iz Futsal Dinama.

Organizator je zadovoljan ovogodišnjim Kupom, te ističu kako je županjska malonogometna publika imala priliku vidjeti kako izgledaju utakmice u sustavu igre 4+1, što je daleko atraktivnije od “zastarijelog” 5+1, što se još uvijek igra na nekim turnirima. Čini se kao dobra priprema za ovogodišnji Zimski turnir u Županji!

Za kraj, Futsal Sveti Patrik zahvaljuje se svima iz Grada na podršci pri organizaciji kao i generalnom sponzoru kluba Hepburn pivu!

Top