Vaša lokacija
Naslovnica > Vijesti > Turniri > Juniori treći na Futsal Gimka Kupu!

Juniori treći na Futsal Gimka Kupu!

Futsal sveti Patrik dobio je pozivnicu na vrlo jak turnir u organizaciji Futsal akademije Gimka-Zagreb. Naši juniori odazvali su se na poziv Kujtima Morine i njegove Gimke te su u oštroj konkurenciji zauzeli izvrsno 3. mjesto.

Turnir je održan 14. listopada u sportskim prostorijama Nogometnog centra Šalata na zagrebačkom Velesajmu. U skupini A bili su: Futsal Gimka (kadeti), MNK Brod, Futsal Dinamo i MNK Murter. U skupini B osim Futsal Svetog Patrika bili su još domaćini Futsal Gimka (juniori) i MNK Novi Marof.

U prve dvije utakmice u skupini, protiv MNK Novog Marofa poraženi smo 6:3 (Kučinić x2, Gigović), a protiv Futsal Gimke izgubili smo 2:0, iako smo prikazali daleko bolju igru nego li u prvom susretu u skupini.

Kao treći u skupini ždrijeb nas je u četvrtfinalu spojio s MNK Murter. Slabiji ulazak u utakmicu koštao nas je ranog pogotka, no Mrkonjić postavlja stvari na početak pogotkom za 1:1. Murter dolazi do vodstva 2:1 u drugom dijelu, no tu staje njihova igra, a naši dečki igraju sve bolje i otvorenije. Nakon niza akumuliranih prekršaja, kapetan Mrkonjić pogađa za 2:2 nekoliko sekundi prije kraja utakmice. Prekršaj je izborio Mušanović.

S obzirom na to kako u regularnom dijelu nije bilo pobjednika, prišlo se izvođenju šesteraca. Na vrata Futsal Svetog Patrika stala je naša 10-ka, Omar Mušanović koji je i na ljetnim turnirima znao obraniti odlučujuće šesterce. Tako je bilo i ovaj put, popularni “Messi” obranio je prvi šut igrača Murtera. Za FSP je prvi udarac izveo Kučinić, no i njega je vratar “pročitao”. Iduća dva izvođača s obje strane bila su precizna, kod nas Mrkonjić i Mušanović, dok je drugi izvođač Murtera pogodio stativu. Odluka je bila na Šitumu, koji preciznim udarcem pogađa za prolazak u polufinale turnira.

U polufinalu su se osjetile “teške noge” nakon tri odigrane utakmice, te je protivnik tu našu slabost kao i kratku klupu (samo jedna zamjena) kaznio visokim porazom 8:3, iako je na poluvremenu bilo gusto, tek 3:2. U utakmici za 3. mjesto čekao nas je Futsal Dinamo, a naši dečki jedva su hodali.

Međutim, ne predaju se Sveci tako lako. Izašli su hrabro na teren i odlučili dati svaki atom snage za trijumf. No nije se predavao ni Dinamo, koji je i poveo s 1:0 u prvom dijelu. U drugom dijelu na teren ulazi naš najbolji igrač Mušanović, koji je zbog grčeva na klupi bio cijelo prvo poluvrijeme. Omar je prvo zabio za 1:1, potom je nekoliko puta “provozao” suparnike po terenu, a kapetan Mrkonjić je svega nekoliko sekundi prije kraja spretno i sretno pogodio za konačnih 1:2 za nas.

Dečki su tako na kraju odigrali pet teških utakmica u jednom danu, sa samo jednom rezervom. Osim toga naši igrači koji su nastupili na turniru su 2000./2001. godište dok su protivnici bili uglavnom 1999. što se i vidjelo kad je u pitanju snaga. Zbog svega toga ovo treće mjesto ima veliko značenje za nas i možemo reći kako se ponosimo s ovom grupom juniora. Dečki pokazali ste kako se bori za klub koji volite i koji vas voli!

 

Top