Vaša lokacija
Naslovnica > Klub > O klubu

Futsal akademija Sveti Patrik dio je MNK Futsal “Sveti Patrik” ekipe, koja se natjecala po cijeloj Slavoniji u sklopu Katoličke malonogometne lige i na raznim futsal/malonogometnim turnirima

Povijest kluba

Futsal akademija osnovana je u sklopu MNK Futsal Sveti Patrik 19. kolovoza 2015. godine u Županji s ciljem promocije futsala i rada s djecom od 7-18 godina u Županji i široj okolici.

Akademija je registrirana pri Uredu za udruge Republike Hrvatske i pravno je utemeljena sa svim svojim pravima i obavezama, navedenim u Statutu Akademije.

Futsal Sveti Patrik nastao je još davne 2003. godine, na fakultetu Teologije u Đakovu. Prvo ime ekipe bilo je Boanerges (“Sinovi groma”), no kasnije je promjenjeno u sadašnje Sveti Patrik. Ime je preuzeto po uzoru na nogometni klub Celtic i Irsku reprezentaciju koju krase zajedništvo i veliki borbeni duh na terenu. Boje kluba su zelena i bijela, također po uzoru na Celtic i Irsku.

Igrači koju su postavili temelje današnje ekipe

Prvi sastav igrača i voditelja činili su Marijan Ostrogonac, Ivan Čulo, Josip Semialjac, Željko Culek, Tomislav Savić i Antun Oršolić.

Kasnije, tijekom godina članovi ekipe bili su i Mladen Milić, Robert Jugović, Željko Nikolić, Josip Vuk, Matko Stanić, Marko Iličić, Josip Culek, Ivan Prnjak, Tin Buljan, Damir Pinter, Tomislav Šarčević, Robert Babogredac, Elvir Kodža, Ivan Žarković, Slaven Delić, Petar Miličić, Gabrijel Šarić, Domagoj Vučičević, Mladen Dabić, Robert Blumenšajn, Josip Lotar, Danijel Leutar, Marin Spajić, Josip Bubalović, Hrvoje Delić, Slaven Delić, Toni Jozić, Tomislav Savić, Luka Blažević i Marko Babić.

Sponzori tijekom godina i uspjesi ekipe

Sponzori ekipe u sezoni 2013/2014 bili su Caffe bar Park, Verol d.o.o, Caffe bar Juzba i tehnički sponzor Tiskara Elmont Neon. Sponzori ekipe u sezoni 2014/2015 su Caffe bar Vertigo, Caffe bar Calimero, ŽupanjaŠped doo i Tiskara Sigra;

Kao ekipa sudjelovali smo u više humanitarnih akcija i nekoliko malonogometnih turnira:

– Humanitarni turnir za uređenje Glogovice, travanj 2014., 2015., 2016.

– Humanitarni turnir u Gradištu, siječanj 2014.

– Humanitarni turnir/Kup KMNL za Mladena Golubovića, Županja, veljača 2014.

– Nastupi na turnirima u Vođincima, Đakovu, Vinkovcima, Županji, Gundincima, Donjem Miholjcu…

Sadašnjost i budućnost Kluba

Pravnom organizacijom kluba postavljeno je novo vodstvo koje čine Antun Oršolić (predsjednik), Mladen Delić (dopredsjednik), Darko Pušeljić (tajnik) i Dejan Ristić (predsjednik NO). Nadzorni odbor osim njegovog predsjednika čine još: Ante Zovak, Branko Filipović, Goran Miličević i Marijan Oršolić.

Treneri u klubu su Mario Iličić (kadeti), Dejan Mićanović (pioniri), Dejan Ristić (limači i početnici). Prof. Branimir Kuzman dio je kluba kao redovni član i kao stručnjak za kondicijsku pripremu.

Top