Vaša lokacija
Naslovnica > Vijesti > O Akademiji > [..MALI INTERVJU..] Dražen Huber: “Užitak je igrati futsal”

[..MALI INTERVJU..] Dražen Huber: “Užitak je igrati futsal”

Naš klub sastavljen je od brojnih igrača koji uistinu vole i žive za ovaj klub. Na tu činjenicu posebno smo ponosni, iako postoje oni kojima to nikako i nikada neće biti jasno. Kad jednom postaneš dio Svetog Patrika i Klub te primi, teško možeš odustati ili otići. Jedan od takvih momaka koji je s nama više od tri godine je Dražen Huber. Ne treba ga previše predstavljati, svi koji prate FSP znaju tko je “mali Huber”. Popričali smo s Draženom, pa pročitajte što udarna igla naših juniora kaže o klubu, ljubavi prema futsalu, karijeri…

Dražene, ovo je tvoja treća sezona u futsalu, možeš li nam reći što te privuklo da se baviš ovim sportom?
– “Ima jako puno stvari koje su me privukle u ovaj sport. Užitak je igrat futsal i to me čini sretnim i zadovoljnim. Brza igra, puno driblinga, izrađenih akcija i stvarno dinamičan tempo. Nema stajanja ni sekunde.”

Jedan si od nositelja igre Futsal Svetog Patrika, kako u juniorima tako i u seniorima, ali i u NK Graničaru isto. Koje su po tebi razlike između futsala i velikog nogometa?
– “A ima puno razlika, to nisu isti sportovi iako se tako čini. Jedna od bitnijih razlika bar za mene je ta što je futsal zanimljiviji sport i uživas u svakom trenutku na parketu.”

Da li ti je aktivno treniranje i bavljenje futsalom pomoglo kao igraču velikog nogometa?
– “Meni je jako puno pomoglo, vjerujte mi. Od brzine razmišljanja, snalaženja na malom prostoru, duela. Sve u svemu mogu reći kako futsal pozitivno utječe na veliki nogomet i razvoj nogometaša.”

Koje bi trenutke unazad ove tri godine u našem klubu posebno izdvojio, kojih se rado sjećaš?
– “Ima ih jako puno, mogao bi nabrajati do sutra. Svi su trenutci provedeni sa Svetim Patrikom bili su posebni. Od prve pobjede kluba u povijesti kod Osijek Kelmea, preko raznih domaćih turnira i utakmica, pa do odlaska u Francusku i Linz.”

S Futsal Svetim Patrikom prošao si cijelu Hrvatsku, a igrao si i po Europi. Imaš li za izdvojiti neku posebnu utakmicu ili protivnika?
– “Imam. Postoji par utakmica koje ću uvijek pamtiti. Neke sam i sam odlučio, a neke su posebne zbog “težine protivnika”. Recimo utakmica Kupa Hrvatske u futsalu gdje smo prvi put sudjelovali u povijesti kluba, mi juniori plus tri seniora. Pobjeda protiv Squadre Mouscron u Francuskoj, utakmica protiv reprezentacije Belgije, finale Orion kupa prošlog ljeta…ma ima ih dosta haha.”

Jedan si od najboljih strijelaca u povijesti našeg mladog kluba, a i trenutno si vodeći strijelac kluba u sezoni. Pred vama je novi okršaj za bodove, u goste dolazi Bata Borovo, što očekujete od te utakmice?
– “Očekujem našu pobjedu. Utakmica neće bit lagana, ali ulazimo u nju kao favoriti što govori i stanje na tablici. Zadnjih par utakmica uhvatili smo pobjednički niz tako da se nadam i da ćemo u subotu pokazati naše pravo lice te kvalitetu i naporan rad na treninzima.”

Jedno lagano – voliš li više zabiti pogodak ili asistirati suigračima?
– “Futsal je sport poteza. Uvijek je lijepo zabiti pogodak, ali meni je draže asistirat i pomoći mojim suigračima u boljoj poziciji.”

Najteži protivnik protiv kojeg si igrao?
– “Definitivno portugalska Benfica protiv koje smo igrali na turniru u Francuskoj.Istina razbili su nas, ali tko je igrao protiv tih momaka zna koliko su jaki. To su sve dečki profesionalci i na neki način im se divimo. Ako mi, koji smo u gradu i regiji sasvim dobra futsal ekipa, ovdje osvajamo, možete li zamisliti što bi radili oni lokalnim ekipicama?”

Najdraži trofej kojeg si osvojio?
– ” Kao momčad osvojili smo puno tofeja, možete ih sve vidjeti u izlogu našeg Kluba. A osobno sam također osvojio dosta trofeja, najčešće za igrača ili strijelca turnira, no ne bi izdvojio ni jednog jer su mi svi dragi i za svaki sam dao sve od sebe na terenu.”

Nosiš broj 10 na leđima, velika je to odgovornost kako u futsalu tako i u velikom nogometu, znaš to! Vidiš li se u budućnosti u ozbiljnijem futsalu?
– “Naravno da se vidim. Lagao bi kad bi rekao da me eventualni poziv neke jake seniorske futsal momčadi ne privlači. Kad imaš priliku igrati ozbiljan futsal i probijati se prema vrhu, definitivno ju trebaš iskoristit.”

Što bi poručio mladim igračima iz našeg kluba, koji sigurno prate tvoje poteze na parketu, ali i na velikom terenu? Uzor si malcima iz kluba, to sigurno laska mladom igraču poput tebe.
– ” Drago mi je ako tako klinci misle. Moja poruka svima njima je, nastavite trenirati futsal i ne odustajte. I moj početak nije bio bajan, puno smo radili i dosta toga sam naučio jer nikad nisam odustao ili se predao. Kad vam se omogući prilika trenirati futsal od malih nogu to treba iskoristit. Tko zna kakvi bi mi bili igrači da smo imali gdje trenirati futsal od malih nogu. I naravno, neka nas nastave podržavati na utakmicama, neka uče od starijih. Jednog dana će i njih to sve dočekati pa će biti sretni.”

Top