[VELIKO ISKUSTVO] Kadeti bez pobjede na CFM U-17

Najprestižniji futsal turnir za kadete u Hrvatskoj, Croatia Futsal Masters U-17 održan je u Zagrebu 17. travnja ove godine. Bio je to treći Masters po redu (Vinkovci, Split, Zagreb, Šibenik), a naši kadeti dobili su pozivnicu za sudjelovanje kao priznanje našem klubu za dobar rad s mlađim kategorijama.

Nažalost, turnir je pokazao da je pred kadetima još dalek put do vrhunske kadetske razine. Rezultati i nisu toliko loši, koliko je igra bila slaba i bezidejna. Tri poraza u skupini bacila su nas na posljednje mjesto u skupini, a u konačnom poretku bili smo najslabija ekipa, bez pobjede.

U prvoj utakmici protiv kasnijeg finalista MNK Crnice prikazali smo dosta lošu igru, iako je i domaćin odigrao dosta slabo naspram svih njihovih utakmica kasnije. Iako smo izgubili s 2:0, imali smo svojih poluprilika. Nakon Crnice čekao nas je okršaj s MNK Brod, čvrstim momcima s kojima smo dijelili autobus za Zagreb. Kao i na gostovanju u Brodu u prijateljskoj utakmici, opet smo prvi poveli preko Mateja Josipovića, no Brođani tada kreću igrat svoju “igru” i uz dobru dozu agresivnosti (često i na rubu fair-playja) dolaze do preokreta te na kraju zasluženo slave.

Posljednju utakmicu u skupini odigrali smo protiv domaćina, Futsal Dinama, kojem se i ovim putem zahvaljujemo na pozivu. Opet smo izvrsno krenuli, poveli preko Josipovića i Kučinića s 2:0, no pad koncentracije i ne vraćanje u obranu koštali su nas dva pogotka pred sam kraj poluvremena, nažalost. U drugom dijelu Dinamo je nastavio napadati, a mi smo se oslonili na kontra napade. Međutim, svaku (vrhunsku) priliku u kontri smo uprskali, te smo iz re-kontre dobivali pogodak po pogodak, da bi se potpuno raspali i izgubili 7:2.

Bez obzira na poraze protiv vrhunskih ekipa, utreniranih i uigranih, skupili smo dosta iskustva i vidjeli smo još jednom koliko može koji naš igrač i što treba popravljati na treninzima. Pohvalu bez obzira na broj pogodaka (velika većina na drugu stativu) zaslužili su vratari Petar Hrastović i Igor Ostružnjak, koji su momčad često držali na životu kroz svaku utakmicu na turniru. A kako je izgledalo finale, pogledajte…

Zaključak koji su naši kadeti izvukli sasvim je jednostavan, ako želimo biti na razini ekipa s Mastersa, treba dolaziti redovito na sve treninge i naporno raditi. Bez rdovnih treninga, sve se svodi na improvizaciju i uvjerljive poraze…

Futsal Sveti Patrik: Hrastović, Ostružnjak, Lučić, Huber, Kučinić, Josipović, Mrkonjić, Krpan, Šitum.

Croatia Futsal Masters U-17, Zagreb:
Futsal Sveti Patrik – MNK Crnica 0:2
MNK Brod – Futsal Sveti Patrik 4:1 (Josipović)
Futsal Sveti Patrik – Futsal Dinamo 2:7 (Josipović, Kučinić)