KMNL Vinkovci

Poraz i pobjeda u dvostrukom programu KMNL-a

Sinoć smo odigrali dvije utakmice u KMNL-u. Dvostruki program nije ništa novo za naše dečke koji su navikli igrati više utakmica u danu/večeri. Ovaj put smo pristali na tu opciju zbog toga što nam olakšava broj dolazaka u Vinkovce, gdje se liga odigrava, a i zato jer smo na utakmicu došli u velikom broju.

Slavlje protiv ekipe Samostan sv. Antuna

U prvoj utakmici susreli smo se s ekipom Samostan svetog Antuna Padovanskog. Poveli smo već u 3. minuti kada je za 1:0 pogodio Marko Baotić. Nakon tri minute raspoloženi Dennis Debak postiže pogodk za 2:0 i slavlje na klupi “zelenih”. Nastavili smo s pritiskom te dominirali na terenu, no lopta nije htjela u gol. Kako iz igre tako i iz prekida promašili smo veliki broj izglednih prilika, što je nedopustivo. Manjak koncentracije i preveliko opuštanje doveli su do toga da primamo pogodak za 2:1. No to je na kraju ostao rezultat s kojim je završio naš prvi sinoćnji dvoboj.

…poraz protiv Kraljice svete krunice iz Vođinaca

Druga utakmica večeri donijela nam je susret protiv ekipe iz Vođinaca. Aktualni prvaci vinkovačke lige bili su nam nedavno gosti u prijateljskoj utakmici u Županji, gdje smo mi slavili s 5:3. Zanimljivo kako su Vođinčani tada bili skoro pa kompletni, dok smo mi igrali s 2006/2007 godištem.

Ovaj put mi smo došli u velikom broju, s dosta iskusnih igrača, dok je aktualnih prvaka bili tek pet. No to ih nije omelo da prvi povedu i to u prvim minutama susreta. Naši mladići nisu se ni snašli, a već je bilo 2:0 za prvake. Trgli smo se i preko Ivana Filipovića smanjujemo na 2:1 bombom izvan 9 metara. No opet nam pada koncentracija te primamo novi pogodak i semafor pokazuje 3:1 za Vođince.

Trener Oršolić odlučuje se za igru s golmanom-igrače, u vatru gura do tada neprimjetnog Gabriela Dretvića koji smanjuje na 3:2. Nastavili smo s pritiskom, a obrana aktualnog prvaka nije imala rješenje za igru 5 na 4, te ubrzo primaju i pogodak za izjednačenje. Strijelac za 3:3 bio je još jedan Gradištanac u našim redovima, Goran Šitum. Na kraju, kad su svi pomislili kako će susret završiti neriješeno, prilikom jednog našeg kornera, gosti kradu loptu, odlaze u kontru te matiraju nemoćnog Leona Debaka na golu za konačnih 3:4 i naš prvi poraz u ligi.


FSP: Cvitanović (gk), Debak L. (gk), Filipović, Lišić, Vrabec, Madžarević, Šitum, Mrkonjić (c), Baotić, Debak D., Dretvić