Juniori četvrti na međunarodnom futsal turniru u Beču

Proteklog vikenda naši su juniori 2006/2007 i 2008. godište sudjelovali na međunarodnom futsal turniru u Beču, kojeg je organizirao višestruki futsal prvak Austrije, Futsal club Stella Rossa. Naši su dečki odmjerili snage s futsal klubovima, ali i s nogometnim klubovima poput Sturm Graza i Akademije St. Polten. Nažalost, osvojili smo tzv. “drvenu medalju” i vratili smo se u Županju bez trofeja, no s ponosom i velikim iskustvom.

Prvo međunarodno iskustvo

Iako iza sebe imaju jednu sezonu u HMNL, kao i Futsalito ligu u Zagrebu, našim dečkima ovo je bilo prvo međunarodno futsal iskustvo. Zaslužili su odlazak na turnir i putovanje svojim pristupom treninzima, kao i odanošću te ljubavi prema našem klubu. Iako su se susreli s dosta jačim ekipama, nisu poklekli, dapače. Najbolju utakmicu odigrali su baš protiv osvajača turnira, akademije St. Polten koju je vodio austrijski izbornik futsal reprezentacije Patrik Barbić. Iako poraženi (2:1), naši dečki su dali sve od sebe te su najbolju ekipu na turniru zadržali na samo dva pogotka, dok su ostale ekipe od istog protivnika primale po 10 ili čak 15 pogodaka.

Bez podrške Grada, sponzora i roditelja ne bi ni otišli u Beč

No sve ovo što su naši dečki doživjeli i iskusili ne bi bilo moguće da nije bilo podrške od grada Županje, naših sponzora i roditelja. Ovim putem im se zahvaljujemo od srca što prepoznaju Futsal Sveti Patrik kao klub koji ulaže sve svoje resurse u vlastitu akademiju i stvara igrače za naše buduće seniore. Zahvala ide i roditeljima koji su nam povjerili svoju djecu. Povjerenje se gradi dugoročno, a mi se nadamo da idemo pravim putem.