Lopta

Ćirili i Metod nadjačali Sveti Patrik u 4. kolu KMNL-a

U 4. kolu Katoličke malonogometne lige Futsal Sveti Patrik dočekao je župu svetih Ćirila i Metoda iz Vinkovaca u poprilično mladom sastavu.

Utakmica je odigrana u sportskoj dvorani Gimnazija Županja, a u dvoboju županjske i vinkovačke ekipe na kraju je slavila ona gostujuća, vinkovačka s 4:0. Iako rezultat sugerira kako je to bila jednosmjerna utakmica, oni koju su igrali, a neki i gledali s tribina složit će se kako je bila dosta ravnopravna borba. Što se naše ekipe tiče, još jednom se potvrdilo staro pravilo “kad ne zabiješ – primiš” i tako četiri puta. Pogotke za goste postigli su Mateo Kurhelec, Marko Pest Mundvajl i Dino Pest Mundvajl dva puta.

Dugo nisam izgubio utakmicu, a da sam s većinom toga bio zadovoljan, jedino ne s rezultatom. Dečkima ne mogu ništa zamjeriti jer su svi dali sve od sebe. Kreirali smo ukupno 5 mrtvih šansi, imali smo osim tih stopostotnih prilika još barem 7-8 udaraca s distance koji su ili odsjeli na stativama ili ih domaći vratar obranio, odbio u korner. Sve prekide koje smo vježbali – izvodili smo uspješno. Prolazile su akcije iz auta, pa čak i iz kornera, no jednostavno lopta nije htjela u gol. S gol crte su nam počistili dva puta, što više reći?!” – rekao je u osvrtu na utakmicu trener ekipe Antun Oršolić.

Ćiril i Metod je župa koja trenutno drži prvo mjesto u KMNL Vinkovcima, a za koju igra velik broj igrača iz Futsal Aurelije i MNK Vinokovaca. Sveti Patrik je u ovaj susret ušao samo s igračima koji su 2005., 2006. i 2007. godište, dok su svi ostali, iskusniji igrači ovaj put opravdali svoj izostanak. Manjak iskustva i slabija realizacija tako su doveli do drugog poraza u ligi, no sve je to dio “škole” i plana u kojem naši budući juniori skupljaju vrijedno iskustvo igrajući protiv konkurentnih i iskusnih ekipa.


Futsal Sveti Patrik: Cvitanović (gk), Boždar (c), Filipović, Lišić i Kopić; zamjene: Petar Madžarević, Dinko Vrabec i Emanuel Branković.