Sveti Patrik nadjačao Aureliju u prijateljskoj utakmici

Sinoć su naši juniori odigrali prijateljsku utakmicu protiv vinkovačkog futsal kluba Aurelia, u kojoj su slavili s 4:2 (2:0) nakon 50 odigranih minuta, bez zaustavljanja vremena.

U sportskoj dvorani Gimnazija Županja ugostili smo trenutno drugoplasirani sastav (s utakmicom manje i bodom zaostatka za vodećim MNK Vinkovcima) juniorske lige, Futsal Aureliju. Prijateljski susret dogovoren je kako bi oba sastava ostala u natjecateljskom ritmu. Vinkovčani su došli u Županju kao jedan od favorita juniorske lige, čak i na razini cijele Hrvatske, što su svojom igrom zasigurno i potvrdili.

Susret su bolje otvorili gosti koji na velika iskušenja stavljaju vratara Filipa Cvitanovića, no mreža Svetog Patrika ostala je netaknuta, najviše zaslugom sjajnog mladog vratara. Nakon početnog pritiska, dečki u zelenom uspostavljaju kontrolu, a ulaskom “druge četvorke” čak i preuzimaju inicijativu, te nakon jedne polukontre dolaze u vodstvo od 1:0 preko Franje Matijevića. Aurelia je potom zaigrala još aktivnije u fazi napada, no novu dekoncentraciju u obrani koristi Ivan Kopić koji podiže prednost na 2:0 za “zelene”. S tom prednošću domaće momčadi nakon prvih 25 minuta otišlo se na zasluženi predah.

Trener Oršolić u nastavak ulazi s kombiniranim sastavom, nakon što se ozlijedio pivot Emanuel Branković. Priliku su kao i u prvom poluvremenu dobili dečki rođeni 2007. i 2008. godište, a jedan od njih, Lovro Parašilovac školski prati akciju te ju efikasno završava na drugoj stativi za velikih 3:0. Aurelia je napadala, a naša obrana nije popuštala, prva četvorka sastavljena od 2006. i 2007. godišta uspješno je parirala godinu dana starijim i iskusnijim protivnicima. Ulaskom u igru našeg 2005. godišta ponovo se stanje na terenu “normalizira” te dolazimo do povećanja vodstva na 4:0. Prekrasan pogodak postigao je sjajni Franjo Matijević, koji je skoro s centra, iz slobodnog udarca pogodio suprotne rašlje nemoćnog gostujućeg vratara.

Do kraja susreta gosti su uspjeli smanjiti našu prednost na 4:2, a mi smo uspjeli promašiti još pokoji zicera, te se susret završio sa spomenutim rezultatom i velikom pobjedom našeg mladog sastava. Veseli nas napredak u igri koji pokazuju ovi momci iz dana u dan, što je posljedica redovnih i aktivnih treninga.


Futsal Sveti Patrik: Cvitanović (gk), Debak (gk), Lišić (c), Filipović, Vrabec, Branković, Madžarević, Matijević, Jokić, Horvat, Jurilj, Kopić, Parašilovac;