Caffe bar OKAC novi je prvak ŽFL!

Nakon što su jučer odigrane dvije utakmice polufinala, utakmica za treće mjesto te finala, napokon smo dobili pobjednika drugog izdanja ŽFL-a, a to je ekipa Caffe bar OKAC.

Prvi polufinalni susret odigrali su Caffe bar Jolly Roger i Caffe bar OKAC. Iako se na poluvremenu činilo kako će OKAC s lakoćom do finala jer su vodili čak 3:0, Jolly se nije predao te je na kraju regularnog dijela stigao do izjednačenja (3:3). U raspucavanju sa šest metara više preciznosti i sreće imala je ekipa CB OKAC te su se plasirali u finale ŽFL-a.

 

 

 

 

 

CB Jolly Roger – CB OKAC 3:3 (6:7p) – (Verić 4′, Stipanović Lešić 4′, Cerovski 14’/Mrkonjić 19′, Matijević 22′, Petričević 26′)

CB Jolly Roger: Vrabec, Ivanšić, Mrkonjić, Matijević, Rošić, Lišić P., Petričević, Kučinić, Županjac, Leutar;
CB OKAC: Iljazović, Lakota, Stipanović Lešić, Marković, Verić, Antunović, Cerovski, Madžarević;

Drugi polufinalni susret završio je također izjednačeno nakon 30 minuta igre. Na poluvremenu CB Atlija je imala prednost od 2:1, a pogotke su postigli Klarić i Jurakić za Atliju, a Anić za President. Taj rezultat stajao je sve do 24. minute kada Krpan pogađa za 2:2 i konačni rezultat nakon regularnog dijela utakmice. Kao i u prvom polufinalu, lutrija šesteraca odlučila je putnika u finale, a to je bio CB Atlija.

 

 

 

 

 

CB President – CB Atlija 2:2 (4:5p) – (Anić 8′, Krpan 24’/Klarić 7′, Jurakić 10′)

CB President: Božić, Spajić, Anić, Krpan, Parašilovac, Mikić, Lovrinović, Majačić, Jokić, Boždar;
CB Atlija: Cvitanović, Jerković Z., Mioč, Jurakić, Kopić, Pavkić, Besek, Jerković M., Klarić;

Susret za treće mjesto prema mnogima je bilo finale prije finala. U gotovo punom sastavu, ali bez važne karike Lotara, CB President je na kraju došao do slavlja i pobjede od 2:1. Poveo je Jolly preko Matijevića u 9. minuti, no Jokić svojim prvijencem za President poravnava samo dvije minute kasnije. Pobjednika je odlučio autogol Ivanšića u 17. minuti utakmice, te je Jolly završio razočaravajuće po njih na 4. mjestu, a President je došao do utješnog 3. mjesta ovogodišnjeg izdanja ŽFL-a.

CB Jolly Roger – CB President 1:2 (Matijević 9’/Jokić 11′, Ivanšić 17′ (ag)

CB Jolly Roger: Dominković, Vrabec, Ivanšić, Mrkonjić, Matijević, Rošić, Lišić P., Petričević, Kučinić, Županjac, Leutar;
CB President: Božić, Spajić, Anić, Krpan, Parašilovac, Mikić, Lovrinović, Majačić, Jokić, Boždar;

Na početku sezone malo tko bi rekao kako će Atlija završiti u finalu, a da će recimo Beertija koja je nakon prva dva kola bila “stopostotna” – ispasti, no to je sport, to je futsal! Finale je proteklo bez većih tenzija s obje strane, a gledatelji kojih je na tribinama bilo oko pedesetak, vidjelo je pet pogodaka.

Iako su plavi iz Atlije poveli s 1:0 preko Beseka, OKAC brzo izjednačava rezultat preko najboljeg igrača bijelih – Cerovskog. U drugom poluvremenu Marković i Antunović svojim ljevicama pogađaju za povećanje prednosti bijelih na 3:1, dok je rezultat ublažio Pavkić u 22. minuti za konačnih 2:3.

Nakon završetka utakmice, prišlo se podijeli pojedinačnih nagrada koje je uručio tajnik Futsal Svetog Patrika, gospodin Matej Brnić, dok je veliki prijelazni pehar pobjedničkoj ekipi uručio novoizabrani predsjednik Futsal Svetog Patrika, gospodin Vedran Lešić.

CB Atlija – CB OKAC 2:3 (Besek 7′, Pavkić 22’/Cerovski 9′, Marković 17′, Antunović 20′)

CB Atlija: Cvitanović, Jerković Z., Mioč, Jurakić, Kopić, Pavkić, Besek, Jerković M., Klarić;
CB OKAC: Iljazović, Lakota, Stipanović Lešić, Marković, Verić, Antunović, Cerovski, Madžarević;

Ukupni poredak: 1. CB OKAC, 2. CB Atlija, 3. CB President, 4. CB Jolly Roger, 5. CB Beertija

Najbolja petorka ŽFL-a: vratar Nikola Iljazović (CB OKAC), Josip Lotar (CB President), Filip Cerovski (CB OKAC), Tomislav Petričević (CB Jolly Roger) i Ivan Kopić (CB Atlija).

Što se tiče humanitarnog dijela Lige, ukupno smo u pet dana igranja skupili 1.642,53 eura donacija, odnosno 12.374,82 kune, što je odlična stvar, pogotovo kad se uzme u obzir da su neka kola odigravana za vrijeme zimskog malonogometnog turnira u Županji, koji je očekivano imao daleko veću posjetu. Još jednom se zahvaljujemo svima koji su donirali i pomogli obiteljima Novoselac, Jakšić, Lucić i Jelenić, a također se zahvaljujemo i MNK Olmissum koji je donirao dresove svojih igrača koji su prodani na aukciji za ukupno 500,00 eura!

Za kraj, ne možemo a ne spomenuti i naše hvalevrijedne sponzore: Dubravac gradnja Županja, LUMA IT Zagreb, COCA j.d.o.o. Posavski Podgajci, Dinoza Bošnjaci, Agrolov Županja, Frizerski salon Valentino, Vulkanizer Mario Županja, Šišarka d.o.o., Zlatar Ćibarić Županja, Klesarstvo Dominković Županja, Hell energy drink, Restoran Sava Županja, Instoro.hr Rajevo Selo – HVALA SVIMA!