O klubu

“Zajedništvo je naša snaga!”

Futsal Sveti Patrik osnovan je 19. kolovoza 2015. godine u Županji s ciljem promocije futsala i rada s djecom od 6-18 godina u Županji i široj okolici. Temelji “Svetog Patrika” udareni su još davne 2003. godine, na fakultetu Teologije u Đakovu. Prvo ime studentske ekipe bilo je Boanerges (“Sinovi groma”), no kasnije je promijenjeno u sadašnje Sveti Patrik.

Prvi sastav igrača i voditelja činili su Marijan Ostrogonac, Ivan Čulo, Josip Semialjac, Željko Culek, Tomislav Savić i Antun Oršolić. Kasnije, tijekom godina članovi ekipe bili su i Mladen Milić, Robert Jugović, Željko Nikolić, Josip Vuk, Matko Stanić, Marko Iličić, Josip Culek, Ivan Prnjak, Tin Buljan, Damir Pinter, Tomislav Šarčević, Robert Babogredac, Elvir Kodža, Ivan Žarković, Slaven Delić, Petar Miličić, Gabrijel Šarić, Domagoj Vučičević, Mladen Dabić, Robert Blumenšajn, Josip Lotar, Danijel Leutar, Marin Spajić, Josip Bubalović, Hrvoje Delić, Toni Jozić, Tomislav Savić, Luka Blažević. Ekipa se godinama natjecala u KMNL Vinkovci i KMNL Županja.

Od 2015. Futsal Sveti Patrik djeluje kao Akademija, te iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate u svim kategorijama, o čemu se možete informirati na ovim stranicama! Cilj kluba je proizvoditi sjajne mlade futsal igrače i nadasve dobre ljude, te se natjecati u tuzemnim i inozemnim futsal natjecanjima, razvijati se kao klub i stjecati nova prijateljstva diljem Hrvatske, ali i širom svijeta!


Futsal Sveti Patrik do sada u svojim vitrinama ima naslov prvaka Županijske lige iz 2018. godine, koja je osvojena s juniorskim sastavom, iako su svi protivnici u ligi bili seniori, te smo jedini klub iz Županje koji je osvojio taj rang natjecanja. Osim toga, klub se trenutno ponosi s preko 40 pehara i još većim brojem medalja koje su osvojili naši igrači nastupajući po raznim turnirima i Masters natjecanjima, kako u Hrvatskoj tako i van nje.